Ananda Ayurveda

Ayurveda betekent “kennis van het leven” – of vrij vertaald “hoe leven om niet ziek te worden ?”. Ayurveda wordt in India sinds duizenden jaren beoefend en heeft een volwaardig bestaan naast de westerse geneeskunde. Volgens het Ayurvedisch concept wordt ieder van ons wordt geboren met een unieke verhouding van drie basisenergieën (Vata, Pitta, Kapha). Door werk, stress, voedingsgewoonten, levensstijl, … gaan deze bij veel mensen afwijken van de oorspronkelijke verhouding. We hoeven daarom niet ziek te zijn, maar voelen ons wat minder goed in ons vel, wat neerslachtig of merken vage ongemakken.

Tijdens een Ayurvedisch consultatie wordt de bron van deze ongemakken opgespoord. Door voedingsadvies, aanpassing in levensstijl, ondersteunend gebruik van kruiden, oliebehandelingen en massages, yoga en meditatie, … krijg je hulpmiddelen aangereikt om meer evenwicht en energie te ervaren. De therapeut is je partner om je te helpen leven volgens je eigen unieke energie. Ook in de ondersteuning van problemen (bv : depressie, stress, seksuele problemen en onvruchtbaarheid, bloeddrukproblemen, huidziekten, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen, concentratiestoornissen, … ) bereik je met Ayurveda op een natuurlijke manier hele mooie resultaten. De ondersteuning die Ayurveda biedt is steeds aanvullend en nooit een vervanging voor de medische benadering.

Ayurveda biedt een hele reeks van mogelijkheden om - op een natuurlijke manier - je immuniteit te verhogen en virale infecties te weren.
Uw Ayurvedisch consulent bepaalt het meest geschikte middel op basis van uw constitutie en gevoeligheden.

Bij welke ongemakken en ziektes kan Ayurveda ondersteuning geven?
Bekijk onze folder

 
 

Ayurvedapraktijk

Meuterweg 12
3050 Oud-Heverlee 

Afspraak : e-mail of 0476 91 80 70

Dichtbij Leuven.
De rustgevende omgeving van Heverleebos nodigt u uit aandacht te geven aan uw gezondheid.
meer info

Privacy disclaimer

Oost West Centrum

Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen

Afspraak : e-mail of 0476 91 80 70

Met maandelijkse consultaties in het Oost West Centrum komen we tegemoet aan de vraag van geïnteresseerden in het Antwerpse.
meer info